Els Mossos d’Esquadra demanen ingrés a presó per a un activista pratenc

x la Riuada

El proper setembre es resoldrà el cas d’un veí acusat d’agredir diversos Mossos d’Esquadra. L’acusació data del 17 de juny de 2007, quan fou detingut a Barcelona, en dirigir-se cap a una marxa per al dret a manifestar-se. La convocatòria es va desenvolupar en un ambient tens i va finalitzar amb els manifestants rodejats per un cordó policial que impedia entrar i sortir qualsevol persona.

 

La fiscalia acusa el pratenc d’un delicte d’atemptat i vàries faltes de lesions, i demana dos anys i tres mesos de presó, el que suposa ingrés a un centre penitenciari, i 2.700 euros d’indemnització. Per la seva banda, l’acusació dels Mossos demana 2 anys i 6 mesos i 3.050 euros. Els fets més greus que l’imputen es basen en el relat d’un agent que va exposar que amb un sol cop de colze li van ser fracturades dues dents diferents a ambdues bandes de la mandíbula. Pel que fa a les lesions que presentava el detingut, els Mossos les qualifiquen d’autolesions. L’activista assegura que l’actuació va ser un escarment, i qualifica les acusacions de prefabricades per justificar les seves lesions i la detenció, ja què, temps abans, va ser acusat pel mateix agent per una falta de desobediència a l’autoritat. En aquell judici creuat, els agents van ser absolts dels fets pels quals el veí els havia denunciat i va ser condemnat, en una sentència que reproduïa sense complexos la versió policial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *