Pendent de resolució el judici contra un activista pratenc pel qual demanen presó

x La Riuada

Els escàndols succeïts darrerament, i que han afectat la imatge pública dels Mossos, per l’ús d’armes il·legals com el kubotan, casos de maltractament a comissaries o la repressió implacable dels estudiants que protestaven contra el Pla Bolonya, han arribat al Prat. El proper 13 d’octubre es celebrarà la segona sessió del Judici contra O.R.E. un veí del Prat acusat d’agredir diversos Mossos d’Esquadra.

 

Les acusacions contra ell daten del 17 de juny de 2007, quan fou detingut a Barcelona, mentre es dirigia cap a una marxa convocada per la defensa del dret a manifestar-se. La convocatòria es va desenvolupar en un ambient tens, a causa del veto que els Mossos van imposar a la marxa i que finalment va transcórrer amb els centenars de manifestants rodejats durant hores per un cordó policial que impedia a qualsevol persona entrar-hi o sortir-hi.

Al dia següent dels fets, en concretar-se les acusacions dels Mossos —agredir i causar lesions a tres agent—, el detingut va veure com el seu cas passava de ser tipificat de faltes a la via penal. La fiscalia dels Mossos demana 2 anys i 6 mesos de presó per a l’acusat, i una indemnització per als agents de 3.050€. En una de les acusacions més greus imputada al pratenc, un dels agents relata que li va trencar amb un sol cop dues dents que es troben a costats oposats de la mandíbula. Pel que fa a les lesions que presentava el detingut, els Mossos les qualifiquen d’autolesions produïdes pel propi activista durant la seva detenció. Per la seva part, O.R.E denuncia que l’actuació dels Mossos “va ser un escarment” i qualifica les acusacions de “prefabricades” per tal de justificar les seves lesions i la posterior detenció. I és que l’activista i un dels mossos que el van detenir ja es coneixien anteriorment en enfrontar-se en un judici de faltes en què l’acusat els va denunciar per agredir-lo, i els Mossos van denunciar-lo per una falta de desobediència, en uns fets que van tenir lloc al Prat i en què els citats agents van resultar absolts en una sentència que donava per bona la versió policial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *